Нашите ценности

Нашата цел е да създадем нова благоприятна среда, която позволява на всяко дете да се развива в интелектуален, социален и емоционален аспект. Ние учим децата да бъдат себе си и да останат себе си.

Нашите ценности са ценностите, които ще предадем на вашите деца: уважение към другите и към техните различия, уважение към детето като индивид, уважение към вътрешните закони на неговия растеж, уважение към околната среда и самоуважение.

За нас

Франкофонска среда

За да проговорят децата Френски език, те се “потапят” изцяло във Франкофонска среда.  Това се постига благодарение на дипломираните ни преподавателки от Франция и изцяло франкофонски екип. Приемайки и следвайки теорията за чувствителните периоди на Мария Монтесори, е от изключителна важност вторият език да се въведе именно по време на чувствителния период на езика, т.е. преди навършване на 7-годишна възраст и възможно най-рано.

Доминик Мари

ДИРЕКТОР

Доминик Мари

“Първата френска детска градина „Les Petits Princes“ се роди от желанието ми да споделя изучаването на френски език чрез иновативни методи и да го предложа на децата от всички националности.

Започнах кариерата си във Франция в център за работа с деца и запазих усета и желанието си да участвам в процеса на отглеждане, възпитание и обучение на децата. Изключително щастлива съм, че успях да създам Детски център „Les Petits Princes“.”

Анаис

директор и възпитател

Цвети

възпитател

Тони

помощник възпитател

Инна

помощник възпитател

Нашият екип

Професионален, ангажиран и отдаден

Нашите учители имат дълбоки познания за ранното детство и са преминали серия от курсове и обучения по Монтесори педагогика. Техните човешки качества, академични познания и Монтесори квалификация позволяват да се приложи персонализиран подход към всяко дете и да се подпомогне развитието на неговия потенциал.

Образователно и забавно място

Нашата Монтесори франкофонска детска градина „Les Petits Princes” е преди всичко едно образователно и забавно място.  Кътче, което прави път на фантазията, спонтанността и приятелските връзки. Детето е потопено в атмосфера, която позволява да си изживее детството и да се изгради като личност. То развива автономността си и чувството за отговорност чрез игри и дейности. Водено и насочвано от нашите преподавателки, вашето дете е свободно да си избира заниманията, в зависимост от собствения си ритъм и стадий на развитие. Разбира се всичко това, спазвайки правилата за учтивост, поддържане на материала и хигиената.